Onderzoek wildcrossen

Alles wat niet in de andere forums thuishoort.
Gebruikersavatar
jasper-28
Nieuw geregistreerde gebruikers
Nieuw geregistreerde gebruikers
Berichten: 1
Lid geworden op: wo feb 09, 2011 4:24 pm

Onderzoek wildcrossen

Berichtdoor jasper-28 » wo feb 09, 2011 4:29 pm

Beste quadrijders,

Als onderwerp van een stageopdracht zijn we de problemen rond wildcrossers in natuurterreinen in kaart aan het brengen. We verzamellen informatie bij Natuurbeheerders en bij verkopers en verhuurders van quads.
Maar het belangrijkste is volgens ons de ervaring van de rijder zelf.

Graag zouden we jullie reactie willen op de problemen die ontstaan door het rijden in Natuurterreinen.
Zoals hoge boete's, inbeslagname van het voertuig, grote controle acties etc. Zaken die het er voor de quadrijder niet leuker op maken om lekker een dagje te rijden.

Hier onder staat een vragenlijst. Graag zouden we van jullie zoveel mogelijk reacties terug verwachten op het volgende e-mail adres: enquette.quads@gmail.com. Uiteraad is een reactie in het forum ook welkom.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Gr. Jasper

· Bent u zelf quad-, cross- of enduro-rijder?
· Waar geeft u de voorkeur aan om te rijden; uitgezette route, crossbaan, privé-terrein of eigen route?
· Gebruikt u voornamelijk locaties in de directe omgeving of bent u ook bereid langere afstanden hiervoor af te leggen (bijvoorbeeld met een trailer)?
· Vindt u het terecht dat natuurbeherende organisaties het rijden buiten de bestemde paden verbieden?
· Het rijden op een gemotoriseerd voertuig in een natuurgebied buiten de daarvoor bestemde paden is bij wet verboden. Vindt u dat er hierover genoeg informatie verstrekt wordt bij de aankoop van een voertuig? Zou het volgens u iets uitmaken?
· Vindt u dat er ter plekke genoeg informatie beschikbaar is over wat voor u wel en niet toegestaan is in het natuurgebied?
· Is u wel eens verweten overlast te veroorzaken door andere gebruikers van het natuurgebied? Zo ja, wat voor overlast werd u verweten en vond u dit terecht?
· Bent u ooit op agressieve of asociale wijze benaderd of heeft u wel eens agressieve of asociale reacties gekregen van andere gebruikers van het natuurgebied? Op welke manier werd er gereageerd?
· Wordt er volgens u genoeg alternatieve mogelijkheden geboden om uw hobby te beoefenen, zonder daarvoor het natuurgebied te gebruiken? Wat zouden voor u andere alternatieven zijn?
· Zou volgens u het bieden van voldoende alternatieven ervoor kunnen zorgen dat er minder gebruik gemaakt wordt van het natuurgebied om in te rijden?
· Zou u bereid zijn om concessies te doen (bijvoorbeeld geluidsbeperking of het gebruik van elektrische voertuigen) als dat zou betekenen dat er routes en/of terreinen voor u beschikbaar worden gesteld?
· Wat ziet u als mogelijke oplossing, waarbij de belangen van alle partijen zo goed mogelijk worden behartigt?